maandag 21 mei 2012

Eendenkooi...

Wat een super weertje hadden we vandaag. En ik mocht mee op excursie naar de eendenkooi in Piaam. In de klas van jongste dochter hadden ze uitleg gehad hoe zo'n eendenkooi werkt en vandaag mochten we met eigen ogen zien hoe het er "echt" uitziet.
Met z'n allen op de fiets. De eendenkooi ligt op ongeveer 20 minuten van school. Valt je meteen op hoe slecht kinderen van groep 7 in een grote groep kunnen fietsen. Het slingert alle kanten op zo nu en dan glijd er eentje van de trappers. Maar we zijn allemaal helemaal heel weer terug op school aangekomen.


Met deze foto's wil ik een beetje laten zien hoe een eendenkooi eruit ziet. Dat witte in de rechter bovenhoek is een vossendrol. Wist niet dat deze drollen zeer gevaarlijk zijn voor de mens. Dus als je behoefte hebt hem aan te raken als je er eentje tegen komt, niet doen.


De boswachter vertelde heel veel over de natuur. Het nest in de boom is van een Havik en die lusten heel graag tamme duiven. Dus mis je een wedstrijdduif hij kan onder dit nest liggen.
Ook het vinden van een dooie vogel is helemaal te gek.

Op zo'n middag in de natuur leren de kinderen meer dan wanneer ze het uit een boekje moeten halen...

Alweer taart...

Vandaag is mijn man jarig. Daar hoor taart bij. Lekker in de keuken aan het knutselen geweest.


Hij wilde eigenlijk een kompasroos, dat vond ik wat te hoog gegrepen.


Gewoon met blaadjes en bloemetjes in de weer geweest.


Leuke van dit soort taarten maken is dat er ook allemaal kleine restjes fondant overblijven die je niet meer kan bewaren en dus lekker op kan smikkelen....


Ook nog een kaartje gemaakt. Het laatste knipplaatje met de koffers is ook al geknipt. Die komt binnenkort.
Het prikpatroontje is uit hobbyjournaal 86
Het knipvel is een Snoesje
Zag ook dat ik al 51 volgers heb. Super!! Wat leuk dat jullie mij volgen en voor de laatste nieuwe Welkom alllemaal. Ik probeer zoveel mogelijk leuke dingen te maken en die met jullie te delen.

Vandaag ga ik lekker taart eten...