maandag 6 mei 2013

Een leeg huis...

Het huis is weer leeg. Meiden zijn naar school en manlief aan het werk.
Nu eerst maar even tijd maken om een blogje te schrijven.


Ik heb er zelf een kop thee en een plak ontbijtkoek bij gepakt. Het blik waar de koek in zit is alweer 30 jaar oud. De koek gelukkig niet.


Pluis is van de week lekker in bad geweest.


Knor natuurlijk ook.


Jongste dochter mocht met dodenherdenking de krans dragen. Normaal is het zo dat kinderen van de drie basisscholen hier in het dorp namens de scholen een krans bij het oorlogsmonument mogen leggen. Dit jaar was er iets met de bezorging van de kransen mis gegaan. Deze liggen nu in Bolsward, Sneek wie weet waar dan ook. Er is toen voor een alternatief gekozen. Op de foto hierboven draagt jongste samen met een jongen uit haar klas de krans van de Canadese Ambassade. De mevrouw van de ambasade loopt achter hen. Naast hen de burgemeester van Súd-West Fryslân de heer Apotheker.


In de Tweede Wereldoorlog is er heel veel gevochten in en rond Makkum. Makkum ligt vlak bij de afsluitdijk. Er is ieder jaar heel veel belangstelling voor de gevallenen.


Aan het eind van de kranslegging zagen de handen van jongste er zo uit. De krans gaf namelijk vreslijk af. Het leek wel of de bladeren rood gespoten waren. En nog niet zo lang geleden.


Mijn quiltje is gedubbeld. Nu eerst op zoek naar de goede kleur quiltgaren. Dan kan ik los.


Heel stiekem ben ik aan een nieuwe quilt begonnen. Had laatst een patroon gezien (chocolatcake and rosesquilt). Ik weet niet meer waar, had het plaatje meteen uitgeprint. De blokjes zijn heel simpel zelf te tekenen.


Maak ze 24x24 cm groot.


Het rekje voor in de keuken schiet ook al lekker op. Manlief heeft het zaag-, frees-, lijm- en schroefwerk gedaan. Nu mag ik aan de gang. Schroefgaatjes vullen en dan met de kwast aan de gang. Op de onderste lat komen nog 3 haakjes.
Ben er nu al helemaal blij mee...