zaterdag 12 januari 2013

Terug naar 21...

Wat is dit toch leuk!! Iedereen weer even terug naar de tijd dat we 21 jaar waren.


Ik zat toen op de Versfelt Mts in Utrecht. In de examenklas van Mts Weg- en Waterbouwkunde. Het jaar er voor had ik examen gedaan in Mts Bouwkunde. Mijn diploma voor Bouwkunde had ik nog niet gekregen moest namelijk nog stage lopen. De laatste klas van Weg- en Waterbouwkunde deed ik er dit jaar extra bij om het jaar daarna stage te gaan lopen. Je kon de tijd dat je stage liep op deze manier met één jaar verkorten. Je combineerde dat dan door eerst een half jaar stage voor Bouwkunde te lopen en het tweede half jaar voor Weg- en Waterbouwkunde. Na mijn stage kreeg beide diploma's tegelijk.


Op deze foto ben ik samen met een medescholier een brug over "de Danne" in Breukelen aan het inmeten.


We hadden dit als examenproject gekozen er lag op dat moment een gammele noodbrug. Met z'n drieën hebben we een nieuwe brug uitgerekend en uitgetekend. Het was alleen voor school en op deze plek is later een andere brug gebouwd.
Het was een hele leuke tijd en ook wel heel bijzonder. Zover ik weet was ik het eerste meisje in Nederland dat zowel haar diploma Mts Bouwkunde en Mts Weg- en Waterbouwkunde haalde. Dat zeiden ze tenminste op school. Heb tot de geboorte van oudste dochter zowel in de bouw als in de weg- en waterbouwkunde gewerkt. En na haar geboorte ben ik gestopt met werken.
Zo nu weten jullie iets meer van mij...