woensdag 6 november 2013

Wat een natte boel...

Wat een regen valt er vandaag weer uit de lucht.
Heb de weermannen vast verkeerd begrepen, want ik dacht dat het vooral in het zuiden zou regenen en dat het vanavond pas in het noorden zou beginnen. Nou ik heb een nat pak gehaald toen ik boodschappen aan het doen was.


Heb eindelijk mijn kerstbal af. Als je het eenmaal door hebt wordt het nog leuk om te doen ook.


Op het blog van Grietje Karwietje kwam ik een patroon tegen van dit petit fourtje. Zal ik 'dat' ook kunnen? Ja, het lukte. Ze heeft nog een heleboel patroontjes van petit fourtjes op haar blog staan. Heb nog genoeg kleuren katoen. Dus wie weet, wordt vervolgd.


Al weken lang stond de naaidoos voor mijn viendin Hannie in de kamer. Van vies donker bruin was hij al wit gemaakt. Met Annie Sloan verf. Ideaal en zo leuk om te doen.


Met hulp van mijn man, die alles maakt wat ik verzin, hebben we de binnenkant van de laadjes met roze met witte stippen folie beplakt. Vandaag de boel doorgeschuurd en in elkaar gezet.
Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto's, want het blijft hier maar regenen.


De zoon van Hannie is vandaag 12 jaar geworden. Daar moest natuurlijk een kaartje voor gemaakt worden. Moeilijk hoor! Mannenkaart en puber tegelijk. Hij gaat vandaag pas op de bus, sorry te laat. Ik neem aan dat Hannie vandaag geen tijd heeft om op mijn blog te kijken dus durf ik hem wel te plaatsen. Anders Hannie oogjes en mondje dicht!


Gisteravond kreeg ik de schik van mijn leven. Kwam met jongste dochter van de zwemtraining. Van kilometersafstand kan ik mijn huis, als het licht is, al zien liggen. Normaal als het donker is alleen straatlantaarns. Maar gisteren zag ik één en al licht. En opeens zag ik dat dat licht van een brandweerauto was. Manlief en oudste waren thuis. Zou de vlam in de pan zijn of een schoorsteenbrand? Alles gaat er door je heen en dan moet je nog met een hele slinger de wijk door. Eindelijk bij huis. Allemaal lachende brandweermannen was het een oefening. Stonden ze in het moeras te spuiten. Of het niet nat genoeg was. Heb ze wel bedankt dat ik met de zenuwen achter het stuur zat de laatste kilometers.


Kan vandaag gelukkig gewoon van uit mijn eigen huis van de vogels en de regen genieten...