dinsdag 6 augustus 2013

Geen steek gezet...

Na vier weken op het water door Nederland te zijn getrokken zijn we weer thuis.
Wat een prachtige tijd hebben we gehad. Kan me niet herinneren dat we al eens eerder een vakantie hebben gehad waarin we geen jas hebben aangehad. 's Morgens meteen in de korte broek en T-shirt met korte of zonder mouwen. Slechts twee keer een klein buitje. We zijn voor het eerst naar Zeeland geweest. Wat is dit een mooie provincie. Perfect om in te varen en te zeilen, leuke plaatsen om te bezoeken. En het water is daar zo helder, je kan wel twee meter diep kijken.


We zijn ook voor het eerst de Noordzee op geweest. Een hele ervaring, zeker voor herhaling vatbaar.


De natuur is in Zeeland heel anders dan hier rond het IJsselmeer. We hebben onze ogen uitgekeken naar kwallen, krabben, mosselen, harders en alle soorten zeewier.


De terugreis ging sneller dan we verwacht hadden. Nu konden we na de Noordzee ook de Waddenzee (ook de eerste keer) bevaren. Je bent bij Den Oever de sluis nog niet door of je ziet de eerste zeehonden al op de zandbanken liggen. Een bezoek aan de Waddeneilanden had ik steeds uitgesteld, want ik had een keer gehoord dat als de haven van Vlieland vol is je er ook echt niet meer in kan/mag. Ja, wat doe je dan? We weten het nu, want de haven was vol. Gewoon naast de vuurtoren voor anker. Een heel gepuzzel, want je hebt daar tij en je wilt niet met de boot omslaan. Met een platbodem heb je het wat makkelijker maar wij hebben een kiel en steken 1.30 meter diep. Dus als je dan omvalt maak je een geweldige klap. Maar manlief heeft het goed uitgerekend en ging alles goed. Al hebben we niet echt geslapen die nacht. Maar dat gaf niet, want het was warm en helder. Heel veel vallende sterren gezien en om de boot zwommen de zeehonden.


Had wel een borduurwerkje mee genomen, maar heb geen steek gezet. Wel ben ik in Haarlem naar 'De Sampler' geweest. Prachtige quiltwinkel met lief personeel. De winkel zit naast het Frans Halsmuseum. We waren eerst naar het museum, voor ik naar de stofjes mocht gaan kijken, geweest. Jongste dochter werd helemaal wit en zweverig door de warmte en de drukte in het museum. Wij snel naar buiten en naar de quiltwinkel. Jongste op een stoel gezet en daar werd ze meteen verwend met glazen water en dropjes. Zo lief, ze kwam meteen weer bij. Iets te snel, want dit is wat ik in die tijd uitgezocht heb. Hahaha...


In Amsterdam ben ik naar den Haan en Wagenmakers geweest. Ook daar heb ik me flink uitgeleefd. Wat een prachtige winkel. En zoveel mooie stofjes. Maar helaas verkopen ze daar ook geen doosjes met extra tijd.
Nu gaat het gewone leven weer beginnen. De vuile was ligt alweer schoon in de kast of op de boot. De kliko zit al vol met een stukje tuin, moet het wel in etappes doen zo erg ziet de tuin er uit. Vandaag hoop ik de ramen binnen en buiten te doen, want de spinnen hebben in de vier weken dat we weg waren zich prima vermaakt in en om het huis.


Achteraf kijken we terug op een super gave vakantie.
We hebben heel veel gezien, gevaren, gezeild, gelezen, genoten van het mooie weer.
En heel veel geluierd...