zaterdag 30 juni 2012

Mandje(s)...

Gisteravond weer eens een stapel oude Ariadne's van zolder gehaald. Dit keer de jaargangen 1991 en 1992. Daar staat een heleboel over quilten en patchwork in. Kon het niet laten om meteen een patroontje uit te proberen. De stofjes lagen gewassen en gestreken naast me op de tafel. Het is een mandje geworden (Ariadne augustus 1991).


Moet nu wel bekennen er volgen er meer. Denk niet met deze stofjes maar van dit patroon wil ik wel een deken maken.


Vanmorgen kwam jongste dochter naar me toe rennen. "Mam je moet even mee naar boven". Moest op de slaapkamer naar de overkant van het weiland kijken. Nu moet ook ik eerlijk toegeven dat dit niet de normaalste manier van parkeren is. Wat er gebeurt is weten we niet, wel dat er niemand meer in de auto zat.


Ga nu even pronken met andermans veren. Ik ben niet de enige in huis die altijd bezig is. Mijn man is altijd aan het klussen. Dit is een tafel voor in de boot. Zoals de tafel op deze foto staat is hij helemaal ingeklapt. Neemt zo weinig ruimte in en kan er aan beide kanten langs gelopen worden.


Op deze foto is één deel uitgeklapt en kan als tafel gebruikt worden.


En hier is de tafel echt een tafel. De latjes op het blad zitten erop dat als de boot scheef gaat de spullen gewoon blijven liggen.
Ben reuze benieuwd hoe de tafel straks in de boot zal staan. Zal een hele verandering zijn, we varen al jaren met een workmate als tafel. Wel makkelijk als je onderweg moet klussen maar voor mij heeft deze workmate nooit iets gedaan...