zaterdag 7 januari 2012

Bij oma op zolder...

Bij oma op zolder vonden we een oude doos. Na wat later bleek een hele bijzondere maar waardevolle doos. Vol met oude foto's van personen die mij weinig tot niets zeiden, maar ohh zo leuk om te bekijken. Ook zaten er allemaal brieven in en persoonlijke documenten. Een paar documenten heb ik al op de foto gezet.


Dit is de oudste, het is het bewijs van geboorte-inschrijving van Engelberta Brinkhuis. Zij was de tante van mijn moeder en geboren op 3 october 1890.Dit is een getuigschrift van dezelfde Engelbertha Brinkhuis (ze heeft nu ineens een h in haar voornaam erbij gekregen). Het is van herhalings-onderwijs in Utrecht. En gedateerd op 18 april 1905. Ze kreeg als "belooning" een naaldenkoker. Niet de koker op de foto. Misschien vinden we de echte in een andere doos.Dit papier is van mijn opa, de vader van mijn moeder. Heb hem zelf nooit gekend, hij was voor mijn geboorte al overleden. Het is een insigne met brief. Na een beetje googlen blijkt het een vereniging te zijn "tot afschaffing van Alcoholhoudende dranken". Ikzelf drink geen alcohol en rook niet, misschien is het iets erfelijks.

De doos bezit nog veel meer leuke briefjes en foto's dus er volgt vast nog meer...

1 opmerking:

  1. Oooh wat gaaf zeg! Om zulke leuke oude dingen te vinden op de zolder van je moeder. En wat leuk dat dat altijd bewaard is gebleven.
    En ook leuk dat je het op je blog zet. Heeft toch wel wat die oude dingen.
    Ben benieuwd of je nog meer leuke dingen vind, en op je blog zet.

    Groetjes Hannie

    BeantwoordenVerwijderen