vrijdag 2 november 2012

Geluk(t)..

Eindelijk weer tijd vrij gemaakt om met mijn herfstquilt verder te gaan. Het weer werkt ook goed mee. Het waait, regent, hagelt en dan ineens schijnt de zon. Het is me gelukt om deze blokken te maken zoals de meeste van jullie ze maken. Twee vierkantjes op elkaar, diagonaal erop tekenen en aan beide zijden van de lijn naaimachinevoetje breedte er van af en stikken. Op de diagonaallijn de lapjes doorknippen. De boel openstrijken en klaar is kees. Heel anders dan dat ik anders deed, dit gaat veel sneller.


Dit is mijn zig-zag blokje. Op deze foto kunnen jullie ook zien hoe de quilt moet worden.


Tatatrata dit is de bloempot.


En dit zijn twee molenwieken.


Moet/kan nu eigenlijk met de applicaties beginnen. Maar ja, dat boek uit de bieb heeft zulke leuke patronen dat ik daar eigenlijk wel eentje (of meer) uit wil maken.
Ook nog goed nieuws uit Makkum. Gisteravond is besloten dat "de bieb" mag blijven. Kan zo weer veranderen natuurlijk. Geloof dat het nu (paar uur nadat ik mijn blogjes heb geschreven) al veranderd is en dat ze het volgende week pas echt beslissen.
We wachten het maar af...


19 opmerkingen:

  1. Hoi Marguerite,

    Ik heb er geen verstand van (hoewel dat door jouw blog wel steeds meer begint te komen haha) maar als je nieuwe werkwijze zoveel sneller is dan je oude, zien we hier straks dan ineens ook 2x zoveel mooie creaties ???
    Dit ziet er in elk geval weer prachtig uit.
    Fijn dat de bieb (voorlopig) blijft.

    Groetjes, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. meis wat ben je toch crea..ik heb gewoon nooit tijd voor dit soort dingen..of ik gun me er geen tijd voor dat kan ook natuurlijk hahah..prachtig hoor
    liefs hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh wat heb je weer veel mooie dingen gemaakt. Wat fijn dat de bieb blijft. Die van ons zit ook nog steeds in de gevarenzone. Ik vind je quilt in wording geweldig. Als je het leuk vindt mag je wel eens een dagje langskomen dan kun je mij misschien uitleggen hoe het moet. Groetjes,
    Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goh, wat leuk eigenlijk! Ik zou ook wel eens een quilt willen maken. Maar dan voor een kussen. En nu ik jouw uitleg heb gelezen denk ik dat ik er toch eens aan ga beginnen. Heb het in ieder geval op 'de lijst' gezet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het zo knap dat quilten!Zou mij dus absoluut niet lukken,evenals al dat mooie Tilda gebeuren wat jij in elkaar zet!:-)

    groetjes en een heel fijn weekend!
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jippie dat is goed nieuws dat de biep mag blijven en prachtig die blokjes moet ik ook nog eens proberen.
    Groetjes ELza.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heb je dit weer prachtig in elkaar gezet.
    Zo knap en de stofjes komen zo mooi bij elkaar.

    Wens je een fijn weekend, Trudie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ha,

    nou joh, zo wispelturig zullen ze toch niet zijn daar in die bieb. offe staat er een vrouw aan het roer. Dan begrijp ik het wel....
    Maar je lapjes zijn zo mooi, je hebt het heel goed gedaan.

    Enne zoals gewoonlijk schijnt hier al weer de hele dag de zon. wanneer kom je nou eens in het zuiden wonen?????

    doeg

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  9. schitterend ik heb hier echt geen pindakaas van gegeten vond het reuze knap

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je blokjes zijn prachtig gelukt.
    Leuk zo als het lekker gaat toch?
    Veel plezier met de andere blokjes die je nog gaat maken.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je herfstquilt wordt super. Prachtig allemaal. En wat een geluk hè, dat de bieb blijft, zou ook niet graag zonder willen.
    Liefs Amarins

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er weer super uit Marguerite, prachtig met die kleuren, een heerlijke warme sfeer.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi, ik heb jou net ontdekt en wat een leuke blog heb jij! Ik ben vorige week les beginnen volgen in patchwork en quilten met de machine. Ik ga hier nog vaak komen piepen denk ik, want jij vind alle dingen leuk die ik ook leuk vind :-) Prettig weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige kleuren.
    Ik vind dit zo knap.
    Fijn weekend groetjes Nelly

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je maakt er wat moois van zie ik wel! Het wordt allemaal super leuk zo te zien! Gelukkig blijft de bieb open bij jullie, bij ons is het niet anders hoor! Ik ben blij dat hij er nog is.

    Groetjes Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben nu druk met een kaartje bezig. Moet morgen op de bus. Voor wie zou dat nou zijn???
      Groetjes Marguerite

      Verwijderen
  16. Hopelijk blijft de bieb bij jullie open, moet er niet aan denken dat ie hier zou sluiten, ik vind dat toch wel een basisvoorziening die voor iedereen toegankelijk moet zijn. De quilt wordt prachtig en ik vind je blog-achtergrond zo leuk! Fijn weekend nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie herfstkleuren gebruik je voor je quilt Marguerite! Leuk zeg dat je een nieuwe methode hebt gevonden om je blokjes te maken en tja onze bibliotheken zou ik ook graag willen behouden, we hebben er nog steeds een in ons dorp en ik ben pas weer lid geworden, heerlijk om zoveel boeken te kunnen lezen.
    Fijne zondag nog!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh,wat begint het toch altijd te kriebelen als ik al dat mooie quiltwerk zie. Wat een leuke tip over het stikwerk, daar was ik zelf nog niet opgekomen, ik ga het een keertje uitproberen hoor!
    Ik wens je nog een fijne zondagavond, liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen