zaterdag 26 januari 2013

Nostalgie...

De laatste winterse dag.


En wat ga je op zo'n dag doen. Je kan natuurlijk zelf de ijzers onder binden. Maar je kan ook terug in de tijd gaan. Dat laatste hebben wij gedaan.Het was erg koud en om de sfeer helemaal compleet te maken begon het ook nog te sneeuwen. Helaas waren er niet zoveel toeschouwers.


Echte nostalgie is voor mij ook de film/musical Hans Brinker of De Zilveren Schaatsen. Al jaren hoop ik dat ze deze film/musical nog eens uit zouden zenden tussen kerst en oud en nieuw. Net als vroeger. Maar helaas gebeurde dat nooit. Van de week gegoogled en toen zag ik dat je er een dvd van kon kopen. Dat heb ik meteen gedaan. Hoop dat ik morgen de tijd vind, om met de zakdoek bij de hand, terug te gaan naar de jaren zeventig.


Nu nog even over de demonstratie/hoedenshow van gisteravond. Het werd gegeven door Durkje Hoeksema. Zij heeft een hoedenwinkel, van Nuyen Hoedenverhuur (www.vannuyenmakkum.nl) in Makkum. Hier verhuurd en verkoopt ze door haar zelf gemaakte hoeden. In het blad Noorderland van december 2011 staat een heel artikel over haar. De foto hierboven is hieruit genomen.
We hebben heel wat geleerd over hoe hoeden gemaakt worden. De etiquette van de hoed en de diverse materialen die gebruikt worden. Na de uitgebreide uitleg en na een korte pauze kregen we de kans de diverse hoeden te passen en er eventueel eentje aan te schaffen. Het werd bijna een verkleedfeestje voor volwassen vrouwen.
We hebben vreselijk veel gelachen dat begrijpen jullie vast wel...7 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige schaatsfoto's !! Superr en het lijkt net een beetje Anton Pieck-achtig met de oudhollandse tafereeltjes op het ijs...Leuk hoor!

  Gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het gister op tv gezien. Ik heb nog naar je gezocht op tv, ik heb je niet gezien. Ik hoorde dat er niet veel publiek was, jammer.
  Je hebt mooie foto's gemaakt.
  Groetjes, Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk ijsfeest, die foto's konden wel scènes uit de film van Hans Brinker zijn. Ik herinner mij die film ook van vroeger. Zo'n hoedenavond lijkt me erg leuk en leerzaam.
  Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterende foto's weer Marguerite, helemaal super. Wat jammer dat er niet zoveel toeschouwers waren want lijkt me helemaal super om te zien. Kan natuurlijk ook zo zijn dat er heel veel mensen aan het schaatsen waren omdat het de laatste dag zou zijn.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk die ouderwetse schaatserijders! Net alsof je terug in de tijd gaat, hoewel het gelukkig wel voor mijn tijd is hoor.
  In de jaren 50 zag je dat ook al niet meer.
  Jammer dat er zo weinig mensen zijn komen kijken, zeker te druk met schaatsen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb erg genoten van de Nederlandse winterplaatjes! Ook hieronder. Ik kan me het plezier in de hoedenwinkel goed voorstellen!
  Groetjes van Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk weer al die fotos! Wat zal dat mooi geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen