maandag 21 januari 2013

We tellen mee...

Vanaf vandaag tellen wij ook mee. Overal in Nederland lag er sneeuw. Behalve hier in het noorden. Gisteravond na 10 uur begon het bij ons ook te sneeuwen. Hele fijne poedersuikersneeuw. Tot die tijd moesten we van de tv, radio en jullie blogs geloven dat bijna heel Nederland onder een dik pak sneeuw lag. Maar vanmorgen lag er ook bij ons zo'n 4 cm sneeuw. Het is bijna de hele dag blijven sneeuwen.


Van het weekend toen we de vogels moesten tellen kwam er op de merel na niemand bij ons in de tuin. En vandaag. De vogels vlogen af en aan.
Ze gingen er bijna mooi voor zitten.


Moet er niet aan denken dat ik onze overburen zou moeten tellen. Dit zijn maar een paar van de honderden ganzen die in de weilanden zitten.


Ook het ijs op de ijsbaan lag onder een dikke laag sneeuw. De mannen hadden hun handen vol om de baan berijdbaar te maken. Gelukkig hebben ze daar mooie machines voor.


Vandaag verschillende keren door de sneeuw gewandeld. Het was helemaal niet koud. Maar vanavond ga ik verder met mijn Berries.
Laat de kou maar lekker buiten...


18 opmerkingen:

 1. Nu hier lag eerst 15 cm en dat smolt gedeeltelijk weg, maar daar kwam dus weer een verse laag bovenop en vanmorgen voor de extra pret een laagje ijzel! Ben zo blij dat ik de deur niet persé uit hoef en helemaal dat ik zelf geen auto hoef te rijden!
  Gisteren vogels geteld, maar in een sneeuwbui met flink veel wind was het bar weinig, vandaag leek het wel een invasie! Leuk hè! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat ziet het er schitterend uit bij jullie is het noorden, mooie vogeltjes op bezoek echte bjoeties.
  Lieve groetjes van Ghea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet koud............... grrr het was echt bar koud, harde wind, stuifsneeuw bah. Gelukkig sneeuwt het nu niet meer, vond het vanmorgen doodeng op de weg naar mijn werk maar het is allemaal goed gekomen gelukkig. Het is in ieder geval een prachtige wereld waar je lopend erg van kan genieten. Vanmiddag me ook heerlijk vermaakt in de sneeuw. Groetjes, amarins

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je wil niet weten wat ik allemaal aan had hoor!! Alleen mijn neus en ogen waren onbedekt.

   Verwijderen
 4. Jullie bijna groene wereld van afgelopen weekend is nu mooi wit, dochterlief belde al vanuit Groningen dat het nu echt wit was...zaterdag waren we daar en alles leek onwerkelijk omdat wij al een heel pak hadden...jij hebt er duidelijk van genoten en de vogels...die genieten mee...

  Lieve groet,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige vogeltjes! Ik ben wel verbaasd dat je het niet koud vond. Ik loop buiten te rillen als ik met mijn hondje naar buiten moet. Geniet ervan, ik ga lekker binnen knutselen.
  Liefs Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik begin misschien al een beetje Fries te worden. Wij zijn hier 5 jaar geleden komen wonen in de zomer. En ik had het me toch koud. Ik liep in mijn dikke fleece trui rond en alle mensen hier in het dorp in een zonnetopje. Wie weet wen ik al aan de eeuwige wind en kou die we hier altijd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja ja nu moesten jullie er ook aan geloven, ze hadden het gezegd en ook wit bij jullie nu. Wat een schitterende foto's heb je geplaatst Marguerite. Echt super.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto's heb je gemaakt. Wij hadden gisteren wel al sneeuw en het was echt ijzig koud. Er stond een hele gure wind. Gelukkig vandaag een stuk minder maar lekker weer om binnen te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooooh heerlijk al die sneeuw! Ja, dan is het even hard werken om de ijsbaan sneeuwvrij te maken. Eenden en ganzen zien we in dit jaargetijde niet! Wel de meesjes, mussen, , boomklevers etc.
  Wij hadden vandaag een donkere dag, morgen hoop ik op weer wat zon!
  groetjes richt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. he, he, eindelijk, het werd tijd he? Nu kunnen jullie ook gaan genieten van al dat moois.
  ik ga zo zoetjes aan de koffers pakken dus ben er even niet. ik lees je blokjes natuurlijk wel daar aan dat heerlijke strand maar ik denk toch dat wij elkaar een beetje gaan missen de komende tijd.
  Veel plezier met de sneeuw en trek maar veel kleren aan.

  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat die vogeltjes massaal hadden afgesproken zich niet te laten zien dit weekend ! Ze denken zeker dat wij Nederlanders dan méér voer gaan strooien omdat het lijkt alsof de mussen, spreeuwen, merels enz zijn uitgestorven LOL.

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het blijft mooi die winterse foto's. Fijn dat jullie nu ook sneeuw hebben. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ooooh heerlijk de sneeuw! En dan ishet ploeteren om de ijsbaan sneeuwvrij te maken!!! Mooie vogeltjes... altijd leuk om te zien hoe ze aan en af fladderen voor eten.

  Gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie winterplaatjes, Marguerite!
  x Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 15. O wat mooi allemaal. En ik ben helemaal weg van ganzen. Ze komen hier ook vaak over. Schattig he, al die kleine vogeltjes in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ha Marguerite, ik kom je nog even bedanken voor je verrassingspost op mijn verjaardag, zo ontzettend leuk!! ik zag net dat je er ook een leuke post over gemaakt hebt, de mooie kaart kwam me al zo bekend voor haha! ook daar heb ik nog even gereageerd:)

  wat een mooie winterse plaatjes heb je gemaakt, dit is echt op en top winter!
  deze week nog en dan dooi hoorde ik.. laat dan het voorjaar maar komen!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat heb je weer mooie foto's gepost zeg!
  Die met die vogels zijn wel erg mooi!

  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen