woensdag 6 november 2013

Wat een natte boel...

Wat een regen valt er vandaag weer uit de lucht.
Heb de weermannen vast verkeerd begrepen, want ik dacht dat het vooral in het zuiden zou regenen en dat het vanavond pas in het noorden zou beginnen. Nou ik heb een nat pak gehaald toen ik boodschappen aan het doen was.


Heb eindelijk mijn kerstbal af. Als je het eenmaal door hebt wordt het nog leuk om te doen ook.


Op het blog van Grietje Karwietje kwam ik een patroon tegen van dit petit fourtje. Zal ik 'dat' ook kunnen? Ja, het lukte. Ze heeft nog een heleboel patroontjes van petit fourtjes op haar blog staan. Heb nog genoeg kleuren katoen. Dus wie weet, wordt vervolgd.


Al weken lang stond de naaidoos voor mijn viendin Hannie in de kamer. Van vies donker bruin was hij al wit gemaakt. Met Annie Sloan verf. Ideaal en zo leuk om te doen.


Met hulp van mijn man, die alles maakt wat ik verzin, hebben we de binnenkant van de laadjes met roze met witte stippen folie beplakt. Vandaag de boel doorgeschuurd en in elkaar gezet.
Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto's, want het blijft hier maar regenen.


De zoon van Hannie is vandaag 12 jaar geworden. Daar moest natuurlijk een kaartje voor gemaakt worden. Moeilijk hoor! Mannenkaart en puber tegelijk. Hij gaat vandaag pas op de bus, sorry te laat. Ik neem aan dat Hannie vandaag geen tijd heeft om op mijn blog te kijken dus durf ik hem wel te plaatsen. Anders Hannie oogjes en mondje dicht!


Gisteravond kreeg ik de schik van mijn leven. Kwam met jongste dochter van de zwemtraining. Van kilometersafstand kan ik mijn huis, als het licht is, al zien liggen. Normaal als het donker is alleen straatlantaarns. Maar gisteren zag ik één en al licht. En opeens zag ik dat dat licht van een brandweerauto was. Manlief en oudste waren thuis. Zou de vlam in de pan zijn of een schoorsteenbrand? Alles gaat er door je heen en dan moet je nog met een hele slinger de wijk door. Eindelijk bij huis. Allemaal lachende brandweermannen was het een oefening. Stonden ze in het moeras te spuiten. Of het niet nat genoeg was. Heb ze wel bedankt dat ik met de zenuwen achter het stuur zat de laatste kilometers.


Kan vandaag gelukkig gewoon van uit mijn eigen huis van de vogels en de regen genieten...

13 opmerkingen:

 1. Oei dat was wel heel raar thuiskomen, jammer dat jullie van te voren niet gewaarschuwd waren voor die oefening. Wat is die naaidoos schitterend geworden, je man en jij zijn echt heel handig samen. Ze zal er vast heel blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee en resultaat met de oude naaidoos. Gelukkig dat er niet echt brand was

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die kaart, die is leuk!!!!!
  Goh, hadden ze die oefening niet wat verder bij jullie weg kunnen doen. Ik weet nog goed, jaren geleden net na 11 september woonden wij in een hoge woontoren op de 23e verdieping. Net in die tijd begonnen ze als het donker werd met oefeningen vanaf welschap zo dichtbij dat je de piloot gewoon kon zien zitten. Ik heb gebeld met de luchthaven of ze daar a.u.b. met op wilden houden want de bewoners werden er doodnerveus van.
  Gelukkig werd er naar ons geluisterd!
  sterkte met de nattigheid, het is hier ook vreselijk
  doeg
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeps, dat was schrikken van die brandweerauto, gelukkig niet bij jullie brand.
  Eén kerstbal af...... tja hoeveel moet je er nog om de boom vol te krijgen haha!
  Nee, één is ook leuk hoor. Ik geloof dat het Carin is die al die leuke taartjes al heeft gemaakt, zijn echt enig geworden.
  Nu is ze opnieuw begonnen voor iemand die ze ook graag wil.
  Jij hebt er in ieder geval al één.
  Dat is echt een leuke tiener (o, nee puber) kaart zeg! Zal hij best kunnen waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super lief kaartje, prachtig. En inderdaad zou ik ook vreselijk geschrokken zijn bij zoveel zwaailicht haha, gelukkig viel het mee. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje! Ik zou me ook kapot geschrokken zijn! Gelukkig was het maar een oefening...wat is de naaidoos leuk geworden!

  Fijne avond

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is die naaidoos énig geworden! Toch een heel ander gezicht dat frisse wit inplaats van dat sombere bruin hé? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat was een lange kilometer, wat een spanning. Gelukkig voor niks!
  Naaibox is super geworden, en de kerstbal en de kaart.
  Zo geeft het niks als het buiten regent.
  Groetjes,
  Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi zeg die naaikist en het stipjes stofje staat ook zo leuk. Ik denk dat ik ook wel erg zou schikken, gelukkig viel het mee en tja regen,regen, regen, het hoort bij de herfst maar leuk is anders...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige creaties laat je ons weer zien! Echt een bezige freubelbij ben je!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je weer schitterende dingen gemaakt Marguerite, ziet er allemaal weer supermooi uit, kan me voorstellen dat je geschrokken was maar gelukkig was het alleen maar een oefening.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Das schrikken zeg....gelukkig was het een oefening! Die naaibox is super mooi geworden....leuk met die roze folie!
  Fijne avond!
  X Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gelukkig was het een oefening maar ik kan me voorstellen dat je schrok.
  Wat is Hannie haar naaidoos fantastisch geworden, wat zal ze blij zijn. We gaan vrijdag weer freubelen dus ik zal het wel horen. Ze boft maar met je.

  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen