donderdag 4 september 2014

Herfst...

Onderweg naar Workum kan je langs de weg bij verschillende boerderijen pompoenen en kalebassen kopen. Ga ieder jaar naar mijn vertrouwde adresje in Ferwoude. Daar liggen hele mooie exemplaren, goede kwaliteit, schoongemaakt en ook niet onbelangrijk ze zijn niet duur.


Op de tuintafel liggen ze nu te pronken. Meteen ook maar een herfstaster bij de plaatselijke supermarkt meegenomen. En de windlichten zijn van de Action, zaten ook ineens in mijn mandje. Onderin heb ik ze gevuld met kastanjes en eikeltjes.


Tussen het vorige bericht en dit berichtje ben ik ook nog een jaartje ouder geworden. Ben heerlijk verwend. Leuke taartvormpjes. Mooie mokken en schaaltjes. En niet te vergeten eigengemaakte cadeautjes en heel veel lapjes. Kan voorlopig weer verder met mijn dear Jane en Gossip.


De opgaande zon beloofd dat het vandaag weer een mooie dag gaat worden.

 
De randjes van vorige week zijn af. Die van deze week moet ik nog uitprinten. En dan gauw aan de slag.
En er zijn weer twee blokjes af van de dear Jane.

 

D-5 Cathedral Window.


K-8 Springbrook Park.


En dan ligt mijn Berries and Bluebirds heel veel op mijn schoot. Het doorquilten gaat rustig verder. Ben over de helft. Hoef alleen het bovenste deel nog en daarna de rand.
Vandaag laat ik haar maar even liggen. Ga lekker naar buiten...

10 opmerkingen:

  1. mooi allemaal hoor! en wat een heerlijke pompoenen!! herfst komt eraan, je merkt het aan alles ( ik geniet er van!) schiet lekker op je berries :0)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog Gefeliciteerd en wat ben je lekker verwend met mooie kadootjes.
    Hier in het zuiden is het ook heerlijk weer,dus genieten vandaag.
    Groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je een mooi decortje gemaakt! Dan is de herfst in eens niet meer zo erg.

    Groetjes,
    Renée

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Marguerite, nog van ♡-e gefeliciteerd met je verjaardag. Dat het weer maar een fijn en creatief jaar mag worden. Hier lijkt vandaag de herfst nog ver weg, het is heerlijk toeven in de tuin. Je herfsthoekje ziet er wel heel gezellig uit. Wat is die onderste quilt mooi...geweldig en de sneak peek van de volgende ziet er ook super uit. Geniet ze vandaag....
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er reuze gezellig uit die pompoenen op de tuintafel.
    Moet toch nodig ook eens naar Intratuin (wij hebben niet van die boerderijen langs de weg staan).
    Fijn dat de Berry's zo lekker opschiet en dat je mooie kadootjes hebt gekregen voor je verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ooh jij bent lekker bezig zeg! Mooi je pompoenen en even over de hazelnoten ja je kunt ze eten hoor! zijn echt lekker alleen iets kleiner maar ach dat geeft ja niets.
    fijne dag
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog van harte gefeliciteerd - wat een mooie kadootjes. Ik herken de kommetjes, zeker uit je favoriete winkeltje? ;))
    Je met een paar leuke dingen al een erg mooi herfsthoekje gemaakt. Ik heb een hele oogst aan hazelnoten in een schaal liggen, ook zo herfstig! Gisteren met achterbuurvrouw ( uit Zuid-Afrika) recepten uitgewisseld van pompoensoep. Heerlijk, die tijd komt weer aan! Eerst tentoonstellen en dan lekker opeten. Binnenkort maar even richting Ferwoude.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk je herfsttafeltje!!! De pompoenen zijn hier best aan de prijs ook al kun je ze hier ook wel bij adresjes langs de weg kopen. Wel jammer want het liefst leg ik ze overal neer in de tuin én binnen.
    Gefeliciteerd had ik je al op je verjaardag natuurlijk.... was het een gezellige dag?
    Je berries wordt leuk!!! Nu je eenmaal zo lekker opschiet, heb je alleen maar meer zin om door te gaan hé? Nu je ziet hoe mooi het wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd met je verjaardag en ja prachtige pompoenen, we hebben wel een mooie warme herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wow wat maak jij toch allemaal schitterende creaties, gebruik je het allemaal ook zelf en wissel je dan regelmatig......of verkoop je ze ook. Dat zou ik onbetaal vinden maar het kan, je kan tenslotte niet alles bewaren of wel? De tuintafel ziet er weer prachtig uit, evenals je rode jurk van toen heel gewaagt maar schitterend complimenten voor je moeder.
    Veel liefs en lekker smullen van de herfsttaart....zonde om op te eten zooooo mooi.
    Groetjes ♥♥♥Ghea

    BeantwoordenVerwijderen