donderdag 27 augustus 2015

Een beetje dom, nou een beetje...

Vroeger stond op school heel vaak onder mijn proefwerken; Alles wat je geschreven hebt is waar. Helaas is dit niet het antwoord op de vraag. Volgende keer de vraag beter lezen.
En nu moet ik bekennen dat ik het boek van de dear Jane helemaal niet heb gelezen. Zonder het open geslagen te hebben zag ik al dat het in het Engels was geschreven. Laat maar dacht ik bij mezelf. Ik heb aan de patroontjes van de blokjes meer dan genoeg.
Vreselijk dom natuurlijk. Weet ik nu ik alle blokjes af heb.


De breedte van de sassing heb ik dus ook gewoon uit mijn dikke duim gezogen. Ik vind 15 mm wel een mooie breedte dacht ik op een avond. En zo ben ik aan de slag gegaan. Tot dat er meer en meer blokjes gemaakt werden. En ik me ook ging verdiepen in de punten. Toen sloeg de paniek toe. Oeps mijn sassing is 2,5 mm te breed gemaakt. Nu passen de punten niet...


L-13 Harvest Moon.

Dit is mijn laatste blokje. 
En de punten die komen er dus niet!!!
Maar aangezien die wel heel erg mooi zijn. En ik die toch wel heel graag wil maken heb ik ook al een oplossing gevonden. Ik ga de punten gewoon maken. In de kleuren roze en rood. En dan maak ik deze quilt gewoon nog een keertje. In het roze en rood. Nu niet meteen hoor! Deze moet eerst een mooie brede strook krijgen. En dan ga ik haar quilten.
Ik weet nu dat ik alle blokjes kan maken. Wordt vervolgd. Ooit...


Eigenlijk zou ik nu de rand langs mijn Storm at Sea gaan maken. Deze quilt moet als eerste af.
Maar gisteren hadden we (mijn quiltvriendinnen en ik) onze maandelijkse quiltdag en dan neem je een handzaam werkje mee.
Het is dit blokje van  mijn Gossip in the Garden geworden...

11 opmerkingen:

 1. Oh-oh...zullen we maar zeggen... Keigoed opgelost, dat "probleem"! Ik vind het in elk geval een prachtige top geworden. Nu ben je vrij er een mooie rand omheen te verzinnen.. laat je fantasie er op los, zou ik zeggen. Die punten komen nog wel een keertje.
  - mocht je vertaalhulp nodig hebben in de toekomst.. ik wil je van harte helpen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. och er zijn zoveel baby jane's zonder punten......... Niks mis mee toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit echt heel verbaasd achter mijn laptopje.... "dan ga ik deze quilt gewoon nog een keer maken"......
  Weet je dat nou wel zeker? Nee, natuurlijk weet je dat niet zeker. Er komen zoveel leuke nieuwe dingen op je quilt-weg dat ik me niet kan voorstellen dat je dat echt een keer gaat doen.
  Maak er eerst een rand omheen van mooie stof die er goed bij past, misschien ben je dan wel heel tevreden en kan je er van genieten zoals Jane nu is, want het is toch een plaatje?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is zo je eigen DJ, mooie strook en het word een prachtig quilt.
  Mooie theepot
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach joh wat maakt het uit. Het is jouw DJ en tja volgende keer maak je die vergissing niet meer. Quilten is moeilijk hoor!!!
  echt wel.
  Gewoon genieten van wat je nu doet, dat is het allerbelangrijkst.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Marguerite,
  Gebeurd is gebeurd ! Ik heb wel al een paar keer ook Dear Jane-quilts gezien die andere randen hebben, dus als je daar op internet eens naar kijkt (bv. Pinterest), kom je vast wel iets leuks tegen. Zelf heb ik net mijn middenstuk van de Dear Jane af in rode en roze tinten (waarover ik binnenkort nog enkele blogjes zal schrijven).
  Succes verder met jouw quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh het klinkt heel erg... maar als absolute quilt-beet snap ik het probleem niet.. misschien maar beter ook....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach een beetje eigenwijs misschien hè. Maar met een mooie rand wordt ie straks ook heel erg mooi. Je gossip wordt ook al weer zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jemig,... ben altijd bang geweest dat de puntjes niet gingen passen,...
  met een mooie rand wordt deze Jane ook prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat jij hier beschrijft klinkt zo bekend. Ik begin meestal ook zonder eerst alles te lezen en kom er dan ook halverwege achter dat het toch niet helemaal klopt. Dan is het tijd om creatief te worden. Succes met het afmaken van de Jane!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gelukkig zijn de meeste problemen niet onoverkomelijk!! Alleen wat lastig aan te passen ;o). hij is heel mooi, zelfs zonder punten!

  BeantwoordenVerwijderen