woensdag 6 januari 2016

Rare dagen...

Hadden we ons er al helemaal bij neergelegd dat het dit jaar geen winter zou worden.
Zitten we ineens...


... met een oprit waar je vanaf glijd.
(in het voorjaar moet hij opnieuw bestraat worden, daarom had ik geen zin in het najaar om het gras er tussen uit te peuteren).


... ramen waar we niet meer doorheen kunnen kijken.
(zou dit ook meteen een goede reiniging zijn?).


Waagt deze vos zich op glad ijs!


Maar kruipt binnen lekker dicht tegen twee zelfgebakken soortgenootjes aan.
Voordeel van 'ijzelvrij'.
Na maandag een kort dagje naar school te zijn geweest. Is zomaar de kerstvakantie, nu al, met twee dagen verlengd. Het is spekglad op straat. Zelfs de garagedeur zit vast gevroren. En ze voorspellen nog meer ellende. We wachten morgenochtend maar af of er misschien nog een dagje bij komt.


En liggen de blokjes 5 en 6 januari te bibberen op een ijzig bankje.

Verder plunderen we de voorraadkast en blijven lekker binnen...

8 opmerkingen:

 1. Het is wat al die gladheid. Hier valt het opzich nog wel mee. Voor de zekerheid heb ik wel wat extra brood ingeslagen. De winter is nog maar net begonnen...tijd om lekker dichtbij de kachel te kruipen en lekker een handwerkje in de buurt..

  De beste wensen nog.

  lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh,oh wat een ijzel! Via internet volg ik het, heb al heel wat video's gezien met schaatsers in de straten, heel bijzonder! Bij ons zijn de wegen goed berijdbaar en is het minus 15 graden en vandaag scheen het zonnetje, heerlijk!
  Groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maak iets leuks en gezellig nu de vakantie onverwacht lager gaat duren.
  Als ik goed begrepen heb is het morgenvroeg nog een probleem en daarna zal het beter gaan.
  Sterkte als je dat nodig hebt,
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie het steeds op het journaal, kan me voorstellen dat jullie daar niet blij mee zijn ook al ziet het er leuk uit al die schaatsers op de weg.
  Hopelijk gaat het snel warm water regenen en kan je weer boodschappen doen en de meisjes naar school (dat vinden ze vast weer wat minder :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier al niet anders, scholen voor de derde dag al dicht....(wat verveldend, net op mijn werkdagen als juf... ;) maar zo te lezen vermaken jullie je ook nog wel. groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De ijzel zorgde voor bijzondere dagen met overlast maar het gaf ook mooie winterse plaatjes en taferelen. Gelukkig is morgen alles weer gewoon en kunnen we de deur weer uit, ook weer fijn!

  De ijsbloemen op mijn blog zijn margrieten en ik heb zoveel mogelijk de vrijstaande steeltjes gefotografeerd, ik heb er niets achter gehouden, sneeuw en ijs zorgen voor de achtergrond:)

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De ijzel is gelukkig over. Zelfs wij hier in het Westen raakten er een beetje door ontregeld! Maar de winter schijnt nog niet voorbij. Wat leuk dat je meedoet aan het jaarproject. Bij mij sterft zoiets altijd een zekere dood. Nee, zoiets is niks voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ijzel weer voorbij, had ook wel weer wat. De kinderen vrij, matglas in de ramen. Dagen om niet zo snel weer te vergeten. Je vosje is mooi, ik sla de patronen nog even op voor later.

  BeantwoordenVerwijderen