maandag 21 mei 2012

Eendenkooi...

Wat een super weertje hadden we vandaag. En ik mocht mee op excursie naar de eendenkooi in Piaam. In de klas van jongste dochter hadden ze uitleg gehad hoe zo'n eendenkooi werkt en vandaag mochten we met eigen ogen zien hoe het er "echt" uitziet.
Met z'n allen op de fiets. De eendenkooi ligt op ongeveer 20 minuten van school. Valt je meteen op hoe slecht kinderen van groep 7 in een grote groep kunnen fietsen. Het slingert alle kanten op zo nu en dan glijd er eentje van de trappers. Maar we zijn allemaal helemaal heel weer terug op school aangekomen.


Met deze foto's wil ik een beetje laten zien hoe een eendenkooi eruit ziet. Dat witte in de rechter bovenhoek is een vossendrol. Wist niet dat deze drollen zeer gevaarlijk zijn voor de mens. Dus als je behoefte hebt hem aan te raken als je er eentje tegen komt, niet doen.


De boswachter vertelde heel veel over de natuur. Het nest in de boom is van een Havik en die lusten heel graag tamme duiven. Dus mis je een wedstrijdduif hij kan onder dit nest liggen.
Ook het vinden van een dooie vogel is helemaal te gek.

Op zo'n middag in de natuur leren de kinderen meer dan wanneer ze het uit een boekje moeten halen...

4 opmerkingen:

 1. Leuk!!!!!! Ik herken de eendenkooi foto's hoor, ook Lekkerkerk heeft een eendenkooi. Vroeger was ik bij de leiding van de jeugdnatuurwacht en gingen wij met jeugdnatuurwachters uit groep 7 en 8 ook elk jaar naar de eendenkooi. En wat dat fietsen betreft, ik begrijp al dat er nog niets is veranderd, hihi.
  Lieve groetjes,Plony.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hay meis,

  Geweldig deze excursie...en niet alleen voor kinderen haha..
  Wat fijn dat het ook zulk mooi weer was..de kinderen zullen
  hiervan genoten hebben...
  Ja collage's zijn zo mooi van deze geweldige dag!

  Liefs,
  Marijke van de popjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er allemaal leuk uit! Wel leerzaam zo'n uitje. Hier op de Branding gaan ze dan naar de Oostvaardseplassen, is ook erg leuk en leerzaam.

  Groetjes Hannie

  Oja, ik ben al begonnen aan je cadeautje hoor! Pfff..... een hele klus! hihihihi....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat je mee mag leuk en leerzaam zo uitje, prachtige foto,s zeg wat zouden jullie genoten hebben zeg. Fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen