maandag 7 januari 2013

Ouwe Zeur...

Ik weet het, ik word dit jaar 50 maar moet ik dan meteen een ouwe Zeur worden?
Al vanaf dag één van dit jaar ergerde ik me aan de rotzooi die de lui hier in de straat hebben gemaakt met oud en nieuw. Ze kunnen wel voor tientallen (soms zelf honderden) euro's uitgeven aan vuurwerk maar de rotzooi opruimen ho maar!! Vanmorgen met het buiten zetten van de kliko, eerst oude schoenen aangetrokken, het moeras bij ons voor het huis ingedoken. En de zooi van de jongelui opgeruimd. Kan nu weer fijn na buiten kijken.


Tijdens de overblijf werd mijn humeur weer opgevrolijkt. Eén van de overblijfkinderen is vandaag jarig en wij als overblijfjuffen kregen van haar dit leuke "voor in bad" cadeautje.


Bij ons op de groene muur in de woonkamer zat deze groene vlinder. Kreeg hem helaas niet beter op de foto. Heb in het vlinderboek gezocht, maar heb niet kunnen vinden wat voor vlinder het is. Heb zelf nog nooit een groene vlinder gezien.


En voor dat jullie denken dat ik de hele dag naar buiten zit te kijken naar het door mij opgeruimde moeras hier een klein detail van mijn geheime opdracht...


10 opmerkingen:

 1. ..........ja opruimen staat volgens mij tegenwoordig niet in de meeste woordenboeken, alleen degene die de goede hebben aangeschaft hihihi
  ben benieuwd naar je geheime project hoor en wat lief van dat kindje om dat jullie ook te geven zeg.......aparte vlinder nu je het zegt......lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Scheelt zeker de opruiming per dorp
  Soms blijft er heel wat liggen. Gelukkig hier voor is alles meteen opgeruimd, hoe het verder in het dorp is weet ik niet, want ik maak alleen een klein stukje hier voor met mijn eerste wandelingetjes weer.
  Lijkt me een leuk nieuw project, vrolijk stofje.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooooooo heel herkenbaar al die zooi. En wat denk je van al die vernielingen. KOm ik vanmiddag bij de brievenbus, opgeblazen. Ga ik naar de volgende, eindje verderop, opgeblazen, niet te geloven. Ik ben benieuwd naar je kadootje! Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nee je bent geen ouwe zeur, ik erger me ook groen en geel aan die rommel en vernielintgen op straat van het vuurwerk. hier hadden ze een hondenpoepbak opgeblazen, das een viezigheid.e
  en als jij dan een ouwe zeur zou zijn wat ben ik dan?? stokoude zeur soms want wordt dit jaar 58 ;-)
  ik ben erg benieuwd naar je geheime project.De kleurtjes zien er erg goed uit
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt helemaal gelijk hoor. Onze kids hadden ook vuurwerk en ik ergerde me ook aan die rommel. Ze hebben nieuwjaarsdag dan ook geveegd samen met papa. De overbuurman was ook aan het opruimen, maar zijn kids niet, terwijl zij heel veel troep hadden gemaakt. Ik had het wel geweten! Wat een Aparte vlinder zeg!
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat al die rommel maar blijft liggen op straat.
  Hier ruimen de mensen de grote stukken zelf op.
  Het kleine spul regent wel weg op den duur.
  Die vlinder.... ik denk dat het een nachtvlinder is, daar heb je dacht ik zo'n 300 soorten in, maar die zie je overdag niet.
  Overdag vlinders hebben andere kleuren.
  Je stiekeme project ziet er heel leuk uit, ben benieuwd.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niets oude zeur, wie rommelt maakt met het ook opruimen. Wij hebben er geen last van, wonen aan de rand van een klein dorp.
  Spannend je geheime project, prachtige stofjes.
  Met de vlinder kan ik je niet verder helpen helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha jij hebt ook even van je afgepraat Marguerite, ja ja troep dat kunnen ze zeker maken maar opruimen ho maar helaas. Wat een aparte kleur vlinder is dat. En je werkje wordt volgens mij helemaal super.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marguerite, het is overal hetzelfde, hier in de bossen wordt heel veel gedumpt...auto`s, koelkasten etc., kan ik me ook zo aan ergeren! Bij ons in de buurt hebben we er gelukkig geen last van.
  Volgens mij is de vlinder een : groene mot. `k Probeerde een fotootje mee te mailen, maar dat lukte niet en was ik mijn tekst ook nog kwijt! Google maar even.
  Groetjes
  Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha nou bij mij heb je de lachspieren weten aan te draaien op de vroege morgen hoor.
  Ben je gek iedereen heeft wel even een oude zeur dag. Heeft niets met leeftijd te maken.
  Mijn dochter van 3 had gisteren haar dag niet en was de hele dag aan het zeuren en zo ken ik er nog wel een paar in deze familie die zo van deze dagen hebben. En ik herken dit hoor, ergeren aan de rotzooi van een ander.
  Maar goed je hebt het weg gewerkt en nu kun je weer genieten van het uitzicht:)
  Is het zo drassig bij jullie? Ja natuurlijk van al die regen in NL, ik hoorde er iets over op het nieuws toen ik in NL was.
  Nou ik wens je een zonnige en blije dag.
  Liefs Gerda

  BeantwoordenVerwijderen