dinsdag 8 januari 2013

Voorjaar-schoonmaak...

Kijk mijn bolletjes eens mooi uitkomen.


Het is de narcis Bridal Crown.

Van Richt kreeg ik te horen dat mijn "groene vlinder" een "groene mot" is. Weet niet hoe het bij jullie is maar als ik het woord mot hoor zie ik kleding met allemaal kleine gaatjes erin gevreten. Nu weet ik niet waar deze mot van houd maar zelf had ik vanmorgen meteen het idee om de hoeveelheid voedsel waar hij eventueel zijn tanden in kon zetten eens flink te minderen.


Dit leverde een aantal tassen met door mij en manlief niet meer gedragen kleding op. Dit kan morgen mooi in de kledingcontainer.


En voordat de familieleden van deze mot (die op de foto is overleden en ik hoop eigenlijk dat hij alleen was en verdwaald) hun honger op mijn lapjes gaan stillen ga ik lekker verder met de vierkantjes van mijn Berries...


18 opmerkingen:

 1. Hè jakkes wat klinkt dat eng. Ik dacht dat motten alleen gek waren op wol. Vergeet je niet de overhemden van je man te bewaren voor je toekomstige quilten(zie supergroof).
  Wat weer een mooie gekleurde lapjes.
  Succes met je schoonmaak en je berries.
  Groetjes, Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja ze zaten altijd in lamswollen truien. Ach het ruimt in ieder geval lekker op. Hahaha... En de overhemden van Paul nou die zou Supergoof niet eens kunnen gebruiken. Ze zijn tot op de draad versleten en vol met bootlak, antifouling te vies om aan te pakken.

   Verwijderen
 2. Het klink zo wel dramatische maar je kunt ook van die speciale houtjes in de kast hangen en dan komen ze niet meer. Het zou erg zonde zijn als ze je mooie lapjes opeten maar volgens mij heeft Brigitta gelijk en eten ze veel liever wol....

  groetjs, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oeps hahhahah motten dat mot je niet hebben he dus gauw aan de schoonmaak veel succes ermee hahahah lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zal wel een beetje meevallen, met de motten denk ik.
  In elk geval heb je lekker opgeruimd.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat had ik niet gedacht dat die mooie groene vlinder een mot was. Nou ja, jij hebt er een opgeruimde kast aan overgehouden.
  En ik? Ik heb nu het liedje: ik heb 2 motten in mijn ouwe jas in mijn hoofd!
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja inderdaad leuk liedje: er zaten 2 motten......
  Maar wel een mooi beestje toch?
  Lekker hoor opruimen is dan weer een geluk voor jou dat de kast weer netjes is.
  Maar je lapje wordt prachtig hoor, het gaat goed he? Volgens mij lig je mooi op schema.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig die bolletjes.
  Gelukkig staan ze niet in de tuin, want er komt vorst aan.
  Bah, had me net zo verheugd op het voorjaar!
  Maar jij hebt de kleerkasten al lekker uitgeruimd.
  Mischien nu weer lekker shoppen?
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze eten gelukkig alleen wol, dus maak je maar niet druk om je katoentjes, maar als je echte wolletjes hebt is het wel handig om er iets bij te leggen dat motten niet lusten, kan zowel een speciaal stukje hout zijn (verkrijgbaar bij de natuurzaak) al echte ouderwetse mottenballen. Ook wollen garens willen graag bescherming!
  Lekker opgeruimd dus! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Marguerite, wat het woord 'mot' al teweeg kan brengen! Maar je kasten zijn maar even opgeschoond!!! En aan je mooie lapjes zullen ze niet komen.
  Mooi voorjaarsbolletje!

  Groetjes
  Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hi, hi, ik vond hem er nog wel zo mooi uit zien! en inderdaad als ze maar niet aan je schitterende patchworklapjes komen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha, jij bent lekker bezig, ruimt ook meteen heerlijk op als je motten om je heen hebt haah. Veel plezier met je lapjes. Groejtes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha ik moet wel eventjes lachen om je verhaaltje hoor Marguerite waar een groene mot (nog nooit van gehoord trouwens dat die groen kunnen zijn, een groene hulkmot) wel niet toe kan leiden, zie het helemaal voor me dat jullie als een gek de hele kledingkast aan het bekijken zijn, zo van dat kan weg, en dat ook ..... maar wat staan je bloemen er schitterend bij en hup hup gauw aan de slag met je lapjes want je weet maar nooit of er nog familieleden van ... in je huis zijn (nee hoor grapje).
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die mot heeft je flink aan het opruimen gezet, hier nog geen mot gesignaleerd.
  Fijne dag,

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog nooit gehoord van een groene mot.
  maar hij of zij heeft je wel aan het opruimen gezet.
  En je bloemen zijn prachtig.
  Succes met je lapjes,groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo'n groene mot lijkt mij ook maar niets. maar toch wel fijn - so'n opruimbeurt. Dat wordt vast weer een mooi blok.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. nog nooit gehoord van een groene mot maar jah...alles wel weer lekker opgeruimd toch..dank je wel voor je lieve berichtje..en wat gaaf dat je dat dakpannetje nog hebt..ik heb er zelf ook nog 1 maar dat is ook alles wat ik ervan over heb..het was een leuke tijd maar ik hoop dat we met het brocante avontuur ook weer een leuke tijd gaan hebben
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dank je marguerite voor je lieve berichtje vanmorgen.
  Af en toe werkt alles gewoon even niet mee, was gewoon even verdrietig en dan is zo´n opbeurend berichtje dat mijn webwinkel er top uit ziet toch erg fijn om te lezen.
  Haha nee we gaan achter die verlenge grote vw bus niet nog eens een aanhanger hangen, dan zou ik helemaal een gevaar op de weg worden.
  Ik vindt het al zo´n gevaarte dat ik liever twee of drie parkeerplaatsen in beslag neem zodat ik zeker weet dat ik er ook weer uit kan komen.
  Ja met vier kinderen en al de koffers is zo´n grote bus wel erg welkom maar nu hadden we wel erg veel meegenomen op de terug reis.
  Meestal lukt het wel aardig hoor maar het was dit keer echt puzzelen.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen