dinsdag 6 augustus 2013

Geen steek gezet...

Na vier weken op het water door Nederland te zijn getrokken zijn we weer thuis.
Wat een prachtige tijd hebben we gehad. Kan me niet herinneren dat we al eens eerder een vakantie hebben gehad waarin we geen jas hebben aangehad. 's Morgens meteen in de korte broek en T-shirt met korte of zonder mouwen. Slechts twee keer een klein buitje. We zijn voor het eerst naar Zeeland geweest. Wat is dit een mooie provincie. Perfect om in te varen en te zeilen, leuke plaatsen om te bezoeken. En het water is daar zo helder, je kan wel twee meter diep kijken.


We zijn ook voor het eerst de Noordzee op geweest. Een hele ervaring, zeker voor herhaling vatbaar.


De natuur is in Zeeland heel anders dan hier rond het IJsselmeer. We hebben onze ogen uitgekeken naar kwallen, krabben, mosselen, harders en alle soorten zeewier.


De terugreis ging sneller dan we verwacht hadden. Nu konden we na de Noordzee ook de Waddenzee (ook de eerste keer) bevaren. Je bent bij Den Oever de sluis nog niet door of je ziet de eerste zeehonden al op de zandbanken liggen. Een bezoek aan de Waddeneilanden had ik steeds uitgesteld, want ik had een keer gehoord dat als de haven van Vlieland vol is je er ook echt niet meer in kan/mag. Ja, wat doe je dan? We weten het nu, want de haven was vol. Gewoon naast de vuurtoren voor anker. Een heel gepuzzel, want je hebt daar tij en je wilt niet met de boot omslaan. Met een platbodem heb je het wat makkelijker maar wij hebben een kiel en steken 1.30 meter diep. Dus als je dan omvalt maak je een geweldige klap. Maar manlief heeft het goed uitgerekend en ging alles goed. Al hebben we niet echt geslapen die nacht. Maar dat gaf niet, want het was warm en helder. Heel veel vallende sterren gezien en om de boot zwommen de zeehonden.


Had wel een borduurwerkje mee genomen, maar heb geen steek gezet. Wel ben ik in Haarlem naar 'De Sampler' geweest. Prachtige quiltwinkel met lief personeel. De winkel zit naast het Frans Halsmuseum. We waren eerst naar het museum, voor ik naar de stofjes mocht gaan kijken, geweest. Jongste dochter werd helemaal wit en zweverig door de warmte en de drukte in het museum. Wij snel naar buiten en naar de quiltwinkel. Jongste op een stoel gezet en daar werd ze meteen verwend met glazen water en dropjes. Zo lief, ze kwam meteen weer bij. Iets te snel, want dit is wat ik in die tijd uitgezocht heb. Hahaha...


In Amsterdam ben ik naar den Haan en Wagenmakers geweest. Ook daar heb ik me flink uitgeleefd. Wat een prachtige winkel. En zoveel mooie stofjes. Maar helaas verkopen ze daar ook geen doosjes met extra tijd.
Nu gaat het gewone leven weer beginnen. De vuile was ligt alweer schoon in de kast of op de boot. De kliko zit al vol met een stukje tuin, moet het wel in etappes doen zo erg ziet de tuin er uit. Vandaag hoop ik de ramen binnen en buiten te doen, want de spinnen hebben in de vier weken dat we weg waren zich prima vermaakt in en om het huis.


Achteraf kijken we terug op een super gave vakantie.
We hebben heel veel gezien, gevaren, gezeild, gelezen, genoten van het mooie weer.
En heel veel geluierd...

14 opmerkingen:

 1. Heerlijk hè, die mooie dagen hier in Nederland !! Zo te lezen hebben jullie je goed vermaakt. Wij zijn (voor ons doen, we wonen er 15 minuten vanaf, maar gaan er bijna nooit heen) ook al vaak naar het strand geweest. Maar dan 's avonds, want ik heb niks met al die 'bakkende' mensen op het strand als het zo warm is overdag.

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, heerlijk, lekker luieren en genieten.
  Jullie hebben het getroffen met het weer, dan is het heerlijk op de boot met die warmte.
  Zo te zien ben je weer heel wat van plan met die mooie lapjes.
  Maar voor je het weet is het weer koud en guur en kun je lekker freubelen.

  Groetjes Sippie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne vakantie hebben jullie gehad, met ook nog eens echt vakantie weer.
  En wat een mooie lapjes heb je gekocht, ben benieuwd wat voor moois er van gemaakt gaat worden.
  Hier is niks gedaan op quiltgebied de afgelopen weken.
  Druk met borduren en haken voor onze aanstaande kleindochter.
  En het was vaak te warm om te handwerken.
  Groetjes, Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach die Pluis, ze is helemaal wit weggetrokken en uitgevloerd van de hitte. En ze ligt daar zonder zwemvestje, dat mag niet hè, wat moet ze nou als de boot zinkt?
  Wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt en zo leuk die collages die je er van gemaakt heb (geen idee hoe dat moet...), ziet er schitterend uit en dat is maar een heel mini deeltje van de 900 foto's die je hebt.
  Maar je hebt fijne herinneringen, en dat is heel wat waard.
  En dan nog de lapjes. Heerlijk is dat hè. Eerst een tijdje laten liggen en steeds kijken voordat de schaar er in gezet wordt.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk enthousiast verhaal, ik zit even fijn mee te genieten van jouw leuke vakantie! Je hebt weer mooie herinneringen om op terug te kijken (en prachtige foto's!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooh wat lijkt me dat heerlijk zo lekker ronddobberen en lekker in je eigen boot eiland hoppen hhihhi Het weer was echt top wij hebben genoten op ameland jammer dat je daar niet aan kwam leggen op het strand want dan waren we misschien nog wel aan de praat gekomen. Elke avond waren wij daar wel te vinden en maakten vaak een praatje met de boten nou ja de schippers dan die het wad op waren geparkeerd.
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk en wat is Nederland mooi, fijn nagenieten en rustig aan de spullen wegwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat hebben jullie het super getroffen Marguerite, wat een geweldig weer en dat op de boot, zo fijn voor jullie. Wat een schitterende foto's heb je weer geplaatst, super.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad! Dat er zoveel verschillen te vinden zijn in ons kleine landje hé?
  Je stofjes zijn prachtig... heb je er al een bestemming voor?
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou als je jouw blogje lees ben ik er even bij geweest hoor. Geweldig wat hebben jullie genoten.
  Nu weer over tot de orde van de dag en dat zal best moeilijk zijn.
  Succes met wennen. Fijn dat je er weer bent.
  Doeg
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, leuk dat je er weer bent Marguerite! De spinnenpoep en het werk in de tuin herken ik, maar dat heb je er voor over als je zo'n heerlijke vakantie hebt gehad!
  Een aai voor die lieve cavia en groetjes,
  Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo welkom weer thuis, wat een fijne vakantie, gewoon genieten als ik je verhaal lees.
  En wat getroffen met het weer.
  Nu weer de dagelijkse zaken, maar dat went weer vlug denk ik.
  prachtige stofjes heb je gescoord.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hihihihihi schitterende fotos van ja vakantie !!! en leuk je stofjes en lekker geluierd heerlijk genieten is dit!

  Gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik dacht...eens even kijken waar ze allemaal in Zeeland zijn geweest, en je was hier voor de eerste keer????Gauw weer terug komen hoor naar ons mooie Zeeland, maar het weer kon natuurlijk niet beter, iedereen heeft het getroffen,
  groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen