donderdag 23 januari 2014

Dagje met de trein...

Gisteren was het dan zover. Brigitta en ik samen een dagje op stap.
Om half negen hadden we afgesproken op een carpoolplaats in Joure daarna in één auto naar Heerenveen. Om 9.01 ging onze trein. Kon precies, want vanaf 9 uur mochten we met ons Dal Vrij Dagkaart de trein in. Waren met wel 20 anderen, die net als wijzelf, geen idee hadden hoe zo'n kaartje precies werkte. Hoop lol natuurlijk, schept meteen een band. Ieder ging daarna zijn eigen kant op en het is bij hen vast net als bij ons goed gekomen.
Om 10.27 kwamen we aan op station Zutphen. Ons doel was de quiltwinkel van Petra Prins.
We hebben haar gevonden dat kunnen jullie zien.


Even een plaatje van een 'plaatje van een etalage'.

 
Brigitta had haar King George mee. Daar moest mee gepronkt worden. Helaas heb ik er geen foto's van gemaakt. Hij hoort gewoon in deze winkel thuis. De keuze van haar stofjes en het patroon. Ze heeft hem weer mee naar huis genomen. Daar hoort hij echt thuis.
 

Na zo'n anderhalf uur (misschien zelfs wel langer) oh's en ah's van al het moois wat we zagen zijn we Zutphen in gegaan.


Gevelstenen daar heb ik wat mee. Als ik er eentje zie probeer ik er meestal een foto van te maken.


Deze gevelsteen vind ik helemaal super!


Na de stad bekeken te hebben en ergens een broodje te hebben gegeten. Hebben we nog even zitten rekenen of we de trein naar Wietske, Den Bosch, zouden nemen. Tot de conclusie gekomen dat het dan echt te laat zou worden. Wietske wordt ons volgende reisje met de trein. Dus de trein richting het noorden genomen en onderweg in Deventer uitgestapt.
Deventer is ook een hele leuke plaats. We hebben hier niet de gewone winkelstraten genomen maar juist de kleine zijstraatjes. Daar zitten meestal de leukste winkeltjes. Dat de bestrating er in de Walstraat uit lag kon ons niks schelen. En ineens viel ons oog op een uithangbord, 100 rozen quiltshop. Daar moesten we natuurlijk ook naar binnen. We zijn er ook een aardige tijd binnen geweest. Na 18.30 mochten we pas weer met de trein mee, maar met Dille en Kamille en de V&D was dat niet moeilijk om de tijd vol te maken.
Om 18.47 weer op de trein gestapt naar Heerenveen waar we om 20.00 weer gezond aankwamen.
Bijna wel zonder tanden, want terwijl wij al op weg waren naar de uitgang maakte de trein 2 keer een noodstop. Ook hebben we ontdekt dat er stilte wagons zijn. We hadden dat pas door toen we er al in zaten en Brigitta haar telefoon ging. Ineens zagen we dat er stilte op ons raam stond en een schuine streep door een telefoon. Rode wangen en verder niks zeggend hebben wij giegelend gewacht tot we weer uit konden stappen.

 
Verder hebben we ons heel netjes gedragen en is dit wat ik heb gekocht.
Vijf hele mooie stofjes en ieniemini hexagonnetjeskartonnetjes.
Brigitta heeft ook een paar mooie stofjes gekocht en een heel mooi boek.
 Vandaag moeten de normale huishoudelijke taken/zaken weer gedaan worden.
En hebben deze twee extra aandacht nodig na gisteren een dagje alleen thuis.
Zo maar mijn borduurwerkje erbij pakken en dan mogen ze bij mij op de tafel zitten.
Gezellig...

17 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een supergezellige dag Marguerite, helemaal super en wat een mooie foto's heb je weer geplaatst. Veel plezier met je borduurwerkje.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat jullie zo'n leuke dag gehad hebben, heerlijk he in Zuphen!!!!
  Nou en neem van mijnaan: den Boch is maar een duimbreed verder:)
  Doeg
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lekker "makkelijk" met de trein :0) in ieder geval geen gedoe met parkeren en waarheen leidt deze weg nu weer haha! gezellig zo met zijn twee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt heel gezellig zo'n dagje met de trein. En ik zie het helemaal voor me hoor ! De 'oudere jongeren' die niet precies weten hoe zo'n kaartje werkt. Ben zelf ook al járen niet meer met de trein geweest en het is allemaal zo veranderd haha.
  Maar je hebt weer mooie stofjes gescoord.

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n dagje uit, je hebt er een leuk verslag van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Dat ziet er gezellig uit! En dan na Den Bosch op naar een dagje Haarlem, waar ook een heeeele leuke quiltwinkel is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk zo'n dagje op pad en treinen. Handig hoor die dagkaartjes die je bij van die acties kunt kopen. Kom je nog es ergens......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je je toch netjes ingehouden in de diverse quiltwinkels, goed hoor dat je dat kan, bij mij gaan altijd alle remmen los.
  Maar het is een heerlijke winkel met prachtige stoffen en Zutphen is een leuke stad.
  De stiltecoupe .... ik zoek die altijd uit als het even kan, heerlijk die stilte zonder al dat gebabbel. En jullie maar giechelen..... ja dames dat mag ook niet hoor.
  Volgende keer maar in de babbelcoupe gaan zitten, want samen is dat wel zo gezellig.
  Dus volgende keer naar Den Bosch ook al zo ver van jou vandaan, maar wel handig als je toch een gratis kaartje hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat lijkt me dat een heerlijk dagje , dan kan je er weer even tegen ;)
  Fijne avond, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is een super dagje geweest, klinkt als erg gezellig. Geniet er nog maar even van na. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijk verslag van een prachtige dag! Een bezoek aan Zutphen staat echt op mijn verlanglijstje. Deventer is echt een prachtig stadje! En ja, de stilte coupee is niet altijd handig als je met een groep gezellige dames uit bent. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb genoten van je verslag, gezellig zo`n dagje uit! Mooie stofjes heb je gekocht.
  Hebben jullie vandaag ook sneeuw gehad? Las op internet code geel/oranje voor Friesland, Groningen en Drente.
  Fijne avond,
  groetjes vanuit een winters Noorwegen
  Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klinkt als een supergezellig dagje! Zutphen en Deventer zijn idd leuke stadjes en ja...die stiltecoupé...ha ha! Ben ook wel eens gewaarschuwd door iemand...

  Fijne avond!

  X Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk verslag van jullie reisje naar Zutphen en Deventer. Voor de volgende keer naar Den Bosch hebben jullie al enige reiservaring. Leuke aankopen. Mooi stel op de laatste foto. Wat zullen ze gepiept hebben van blijdschap toen je weer thuis was. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ohhh jij bent ook een bezige bij zeg!!! wat leuk allemaal!! volgens mij ben ik hier al een keertje geweest,nou blijf ik hangen hoor! ohhhh die cavia's echt super zoet!
  Leuk kennis te maken Marquerite!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ohhh jij bent ook een bezige bij zeg!!! wat leuk allemaal!! volgens mij ben ik hier al een keertje geweest,nou blijf ik hangen hoor! ohhhh die cavia's echt super zoet!
  Leuk kennis te maken Marquerite!

  BeantwoordenVerwijderen