zondag 22 juni 2014

In de tuin...

Bij ons in de tuin vinden we overal kersenpitten. We hebben een heel klein kersenboompje en daar zaten zo'n 15 kersen in. Zo schattig, maar nog lang niet rood genoeg voor ons om ze te eten. En nu hoeft/kan het ook niet meer. Moeder merel geeft vrolijk fluitend uitleg aan haar kind hoe je een kers eet zonder je in de pit te verslikken.


De papavers komen ook overal op in de tuin. Ze komen ieder jaar gewoon aanwaaien. Laat ze niet allemaal staan, want het zijn er wel erg veel. Deze dubbele is één van mijn favorieten.


Ook hier is de rage met elastiekjes aangekomen. Ik wilde er eigenlijk niet aan toegeven. De plastic soep in de oceaan is al zo gigantisch groot en (bijna) niet meer op te lossen. Maar als ze met dit soort kunstwerkjes aankomen dan ben ik om.


Een cavia en een konijntje. Hoe verzin je het?


Gisteren ging jongste dochter op originele wijze op zwemkamp. Het hobbelde wel veel meer dan een normale bus en het was er vreselijk warm binnen. Maar aangekomen op de plaats van bestemming was er een zwembad dus konden ze snel afkoelen. Het was een super weekend.


Nadat we ons zeilmeisje hadden uitgezwaaid zijn we naar Grou gereden. We hebben de rare gewoonte om onze zwemvesten altijd in Grou te kopen. En aangezien ik niet alleen winkeltjes kijk en ook heel vaak naar boven zag ik ineens deze gevelsteen. Heb nu eenmaal iets met gevelstenen en moet bekennen dat ik deze wel de mooiste vind die ik ooit heb gezien.


Heb het bordje van de ANWB ook op de foto gezet voor de uitleg. Zo leuk om te lezen hoe ze aan het jaartal komen.


I-9 Chase A Myth.

Wiskunde heb je soms ook nodig als je met je blokjes bezig bent. Helemaal als je zo'n bewerkelijk stofje gebruikt. Was niet zo slim van me. Gelukkig is het toch aardig gelukt om alles dezelfde kant op te laten kijken.


I-5 Maria's Majesty.

Deze blokjes zijn niet het enige wat ik deze week gedaan heb.
Ik ben druk bezig mijn blokjes aan elkaar te zetten.
In mijn volgende blogje zal ik laten zien hoe dat er uit ziet.
Maar nu ga ik eerst mijn randje van de week borduren en zo meteen kijken naar 'Het verhaal achter War horse'...

10 opmerkingen:

 1. Als je nu weer in Grou bent, kom gerust langs de koffie is zo gezet.
  ik ben altijd thuis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet als moederkerk toch wel heel goed het aanbod in de gaten houden en de kinderen instrueren, anders pikken die mensen alles voor je snavel weg!
  Wat zijn je blokjes goed gelukt, zuiver gewerkt, hoor. En die gevelsteen is een juweeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn dochter is ook al druk in de weer met elastiekjes! Ik liet haar zojuist je foto van de cavia zien. Oooh zegt ze ... die wil ik ook maken! Dus ze kijkt nu op YouTube hoe ze hem kan maken. Leuk hè?
  Je papaver is prachtig. De kleur is ook zo mooi.
  Fijne week. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha dat had ik met mijn aardbeien nog niet rijp om te plukken en oeps in 1 keer waren er een aantal verdwenen .... prachtig die papaver zeg zo mooiiii dan is een tuin toch wel heerlijk ik hou zo van wilde bloemen ... nou ga joj maar lekker oefenen met je elastiekjes hihihi wens je een fijne week ..lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zijn je blokjes en ook de stofjes... zag weer een bekende voorbijkomen.
  Wat een leuke schoolbus, rijdt wat minder, maar is wel heel apart.
  Die cavia!!!! Bijna nog leuker dan de echte.... nee wat zeg ik nou weer.. dat kan toch niet?
  Maar wel schattig hoor, dacht dat je er alleen armbandjes van kon maken.
  Jammer van de kersen, ach bij Appie zijn ze morgen on de aanbieding...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lastige stofjes, zeker waar, knap dat je ze zo goed hebt kunnen verwerken. plaatjes zijn het. fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh gunst ja, het randje moet ook weer geborduurd. Vandaag maar even mee beginnen. Ik zou het ook haast vergeten met al dat Jane-geweld.
  Je blokjes zijn mooi geworden, heel erg mooi!!!!
  doeg
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach wat schattig, dat caviaatje! Mijn kinderen zijn er ook zo druk mee, sleutelhangers van alles maken ze. Hebben ze mooi wat te doen haha. Fijne week, liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mevrouwtje merel heeft dat goed gezien!
  En wat een prachtige blokken heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Eindelijk doet Blogger het weer goed, vandaar dat ik nu pas langskom. Mooie papavers joh en hihihi leuke creaties met de elastiekjes . Wat super zo een amerikaanse bus en daarna ff afkoelen helemaal. Ben nog nooit in Grou geweest maar zal er best mooi zijn. Dan je blokjes die zijn weer prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen