dinsdag 30 juni 2015

Einde van een tijdperk...

Bijna 19 jaar geleden, na de geboorte van oudste dochter, heb ik mijn baan als auto-cad tekenaar opgezegd om fulltime moeder te zijn. Fulltime moeder houd in dat je totaal andere dingen gaat doen dan waar je voor opgeleid bent. Zo werd ik hulpouder bij de Polderpukkies. Een groepje moeders die met hun kinderen in de leeftijd van 0 tot twee en een half jaar één keer in de week bij elkaar kwamen om met de kinderen te zingen, dansen en te spelen. Daarna werd ik hulp juf op de peuterspeelzaal. Eén ochtend en middag hielp ik de peuter juf. Daarna hulp juf bij de gymnastiek, want je groeit natuurlijk met je kind mee.
En toen er in het schooljaar 2002/2003 een oproep in de nieuwsbrief van de basisschool stond met een noodkreet 'overblijfmoeders gezocht' heb ik me daarvoor aangemeld. En werd aangenomen.
En nu jaren later. Overblijf heet inmiddels tussen schoolse opvang. Valt ook het doek op mijn basisschool. Het continue rooster wordt komend schooljaar ingevoerd. En zijn wij als overblijf krachten niet meer nodig.


Met een tas vol lekkers, kaartjes en een  prachtige zonnebloem fietste ik met een dubbel gevoel naar huis. Aan de ene kant fijn dat ik, twee jaar later dan ons zeilmeisje, ook de basisschool mag verlaten. Maar aan de andere kant een raar gevoel dat het vaste patroon van eten met andermans kinderen nu voorbij is.


M-3 Fireweed Hower.

Wat vind ik dit een rot blokje zeg!


Als ik dit blokje aan de start van mijn dear Jane had gemaakt had dit blokje waarschijnlijk alleen in de wilg gehangen. En niet zoals nu, bijna klaar. Nog maar 10 blokjes te maken.

Ga deze vakantie maar eens goed na denken wat ik, nu ik niet meer naar school hoef, in de toekomst wil gaan doen. Zal niet eenvoudig zijn om een leuke baan te vinden, want 19 jaar uit je vak is niet niks. We zullen wel zien. Ik heb geen haast...

15 opmerkingen:

 1. Hopenlijk komt er snel weer iets leuks op je pad. Je blokje is ontzettend mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap van je blokje... Heb nu ook een blokje dat onder de nr van As it net kin sa as it moast.. Moat it mar sa as it kin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een reünie organiseren..... :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Komt me bekent voor al die leuke dingen die je met je kinderen op de lagere school kan doen.
  Heb het ook altijd met veel plezier gedaan omdat ik ook thuisblijfmoeder was.
  In de grote stad is er genoeg vrijwilligers werk te doen. Misschien iets met ouderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wens je heel veel succes met het vinden van wat anders zal wel even wennen zijn.
  Het ziet er allemaal weer spetterend uit.
  Liefs Ghea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw nog maar 10 blokjes helemaal top. En er is vast wel iets leuks voor je te vinden.
  Na schoolse opvang van de kinderen is dat niets voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie blokjes.
  Er is zeker wel een leuke job voor je hoor.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat hier een eind aan is gekomen, ga eerst maar lekker vakantie vieren en je zult zien er komt vanzelf wel weer iets leuks voorbij

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als er een deurtje dicht gaat, opent zich een ander.... geldt ook vast voor jou..... Gelukkig dat dit blokje nu pas gemaakt werd .... want je Sjaantje wordt zo mooi....
  Zomerse groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, ik heb het ook gelezen. Waar zijn ze toch mee bezig....Ik hoop dat er iets op je weg gaat komen dat je ook erg ligt. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoop dat je iets leuks kan vinden.
  Geniet eerst alvast van je vakantie, wie weet komen er wel dingen aanwaaien met de herfst.
  Je blokje is prachtig, gelukkig maar dat je het nu maakt. Zou zonde zijn geweest als je had opgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je blokje is toch mooi geworden!. Gelukkig hoeft ie niet alleen in de wilg te hangen. Succes met je zoektocht naar een leuke baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dus ook voor jou is het overblijven verleden tijd. Ach... soms is het ook wel eens leuk en spannend om een nieuwe weg in te slaan en het zal vast goedkomen allemaal. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Er komt vast wel iets leuks op je pad. En wat leuk dat je schrijft over de Polderpukkies, de jongste twee zijn er allebei met veel plezier naar toe gegaan, op twee verschillende locaties. Je bent wel verwend zeg als dank voor je werk, super!

  BeantwoordenVerwijderen